De nationale ronde van INESPO in 2017 zal plaatsvinden op zaterdag 8 april in het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij a.s.r.. Tijdens deze ronde presenteren meer dan 150 scholieren hun projecten over duurzaamheid en worden ze beoordeeld door onze kwalitatieve en zeer gespecialiseerde juryleden.

Wij streven er elke jaar naar om de organisatie op een zo effectief en efficient manier te organiseren, plus dat het aansluit bij het karakter van de olympiade. Namelijk duurzaamheid. Na een periode van oriëntatie zijn we in gesprek geraakt met verzekeringsmaatschappij a.s.r. te Utrecht. Hun dagelijkse werkzaamheden proberen zij zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Belangrijkste hierbij is het kantoor waarin zij werk verrichten. De afgelopen jaren is het hoofdkantoor grondig gerenoveerd en is er een zeer mooi resultaat behaald. Het kantoor heeft een belangrijke duurzame karakter. Wij zijn daarom zeer verheugd om de nationale ronde bij a.s.r. te mogen organiseren. Hieronder leest u meer over de locatie. Graag zien wij u op zaterdag 8 april 2017 in Utrecht!

Licht, transparant, ruim en duurzaam. Het gebouw van verzekeringsmaatschappij a.s.r. is in 2014 door Intermediair uitgeroepen tot het beste kantoorgebouw van Nederland. Het vernieuwde kantoor is volledig ingericht op het Nieuwe Generatie Werken (NGW) en voldoet aan de hoge duurzaamheidsambities van a.s.r. Bijzonder is de dubbele glazen klimaatgevel die energie bespaart en veel daglicht het gebouw binnen laat. In de zomer voert de gevel opgewarmde lucht af en zorgt daardoor voor ventilatie en in de winter treedt de gevel op als warmtebuffer, waardoor de temperatuur aangenaam blijft. Doordat de buitenste gevel ruimer om het gebouw heen is gezet, zijn er bijzondere ruimtes ontstaan waarin groene wintertuinen zijn gecreëerd.  Ook het gebruik van een duurzame energievoorziening en klimaatplafonds dragen bij aan de energiereductie waardoor het kantoor vijftig procent minder energie verbruikt (van energielabel G naar A). Daarnaast werd