Een (inter)nationaal leernetwerk.

INESPO is een (inter)nationaal leernetwerk voor docenten en scholen die het thema duurzaamheid willen inbedden in hun curriculum en schoolvisie. Het leernetwerk organiseert excursies voor leerlingen en activiteiten voor professionalisering van docenten en scholen.

Duurzaamheidslezingen.

Jaarlijks houden we duurzaamheidslezingen. De afgelopen jaren gaven onze ambassadeurs deze lezingen.

2023 ➔  Dr. Pim de Zwart & Dr. Stefan Thewissen: ”Een duurzame economie in verleden, heden en toekomst”

Tijdens de 12e editie van de Duurzaamheids-Olympiade werd de duurzaamheidslezing: ”Een duurzame economie in verleden, heden en toekomst” gehouden door Dr. Pim de Zwart van de Universiteit van Wageningen en Dr. Stefan Thewissen van het Centraal Planbureau. Een boeiende en informatieve lezing!

2022 ➔ Ferdinand Grapperhaus (jr.): bouw je eigen toekomst

Ferdinand Grappenhuis jr, de CEO en co-founder van PHYSEE gevestigd in Delft, tevens ambassadeur van INESPO, hield een zeer inspireerde duurzaamheidslezing met de titel “Bouw Je Eigen Toekomst.” PHYSEE heeft zich verdiept in de energietransitie en heeft technologie ontwikkeld die het energieverbruik van gebouwen vermindert en een coating die de groei van gewassen in kassen bevordert.

2021 ➔ Ben van Berkel

Architect Ben van Berkel gaf in 2021 online de duurzaamheidslezing. 

Excursies.

We organiseren excursies voor leerlingen naar bedrijven die duurzaamheid hoog in hun vaandel hebben staan. De deelnemende leerlingen worden aldus geïnspireerd met ideeën en trends uit het veld.