INESPO 2022

Al meer dan 10 jaar organiseert Inespo de duurzaamheidsolympiaden om middelbare scholieren en hun docenten uit heel Nederland te vragen om duurzame oplossingen te bedenken voor diverse problemen in Nederland en deze projecten in te sturen.

De laatste twee jaar heeft door corona de Olympiade dag een andere vorm gekregen. Op 22 juni 2022 hadden we voor het eerst sinds Corona weer de mogelijkheid om fysiek bij elkaar te komen op het UNFOLD festival, georganiseerd door stichting Technasium. De dag was een mooie beleving in het groen, midden in Nederland.

Tijdens het festival hebben de drie geselecteerde scholen de mogelijkheid gehad om hun projecten te presteren. De juryleden hebben hierna beraad gehad. Voordat de uitslag bekend werd gemaakt hebben we een inspirerende duurzaamheidslezing gehad. 
De duurzaamheidslezing van dit jaar werd tot onze grote vreugde gehouden door Ferdinand Grapperhaus jr. Hij is de CEO van Physee in Delft. Physee is een zeer innovatief bedrijf gericht op duurzame technologie. Zijn lezing heet: Bouw Je Eigen Toekomst.

Na de lezing zijn de prijswinnaars bekend gemaakt (zie lijst hieronder). Wij willen alle deelnemers bedanken voor de inzendingen en de prijswinnaars nogmaals feliciteren!

School Deelnemers Begeleider Project
Bonhoeffer College Enschede Meinke van Oenen, Nynke Bats en Pjotr de Haan Benno Berendsen Het groene goud vs Zout
Calvijn College Goes Marinda van Damme, Hannah van de Weerd, Linde-Loïse Goud, Anne-Maartje Guiljam & Nathan Bouma Arno van Rijs Verf
Fons Vitae Lyceum Amsterdam Charlie, Oscar, Quinten, Mauro & Simeon. Norbert van Veen & Jadranko Danilovic City of the future

Gerelateerde berichten